Hjelp oss å forbedre kunnskapen om klimatilpasning i din kommune!

Vestlandsforsking har sammen med Kommunenes sentralforbund (KS) utarbeidet en spørreundersøkelse om arbeidet som gjøres med klimatilpasning i norske kommuner. Hensikten er å forbedre kunnskapen om hva som tenkes og gjøres på klimatilpasning der ute. Er du ansatt i en norsk kommune? Nå trenger vi din hjelp til å sørge for at din kommune svarer på undersøkelsen innen 19. april.

Spørreundersøkelsen er den tredje i rekken og er med det den lengste tidsserien for lokal klimatilpasning i Norge. De tidligere undersøkelsene, som ble gjennomført i 2017 og 2021, har blant annet vist at ambisjonsnivået i kommunene har økt, men at man likevel ikke helt får til klimatilpasningen. Derfor trenger vi kommunenes hjelp til å finne ut hvordan tilpasningsarbeidet har utviklet seg siden 2021.

Vestlandsforsking har publisert flere rapporter og nettsaker basert på funnene i de tidligere kommuneundersøkelsene. Takket være engasjerte medarbeidere ble rapportene viktige i KS sitt arbeid inn mot stortingsmeldingen om klimatilpasning i 2023. Nå skal arbeidet med spørreundersøkelsene videreføres for å styrke kunnskapen om klimatilpasning og oppdatere tallene til den seneste utviklingen. Din kommunes innsats er viktig for at vi skal få nøyaktige og pålitelige data.

Klikk her for mer informasjon om spørreundersøkelsen.

Foto: Unsplash (Arvid Høidahl)