På NORADAPT-timen 28. september kl. 13 presenterer CICERO forsker Bob van Oort prosjektet VOM, som tar for seg hvilke utfordringer et klima i endring kan ha for en overgang til mer plantebasert og lokalprodusert kosthold.
Matvaresystemet er en viktig kilde til klimagassutslipp, og har stor innvirkning på arealbruk, biologisk mangfold og helse. Forskningsprosjektet VOM fokuserer på et skifte mot en bærekraftig matsektor med lave utslipp, med spesiell fokus på Norge.
En omstilling mot mer plantebasert mat innebærer endringer både i etterspørsel og tilsvarende tilpasninger produksjon.
Planteproduksjon er mer klimasensitivt en animalsk produksjon, og diskusjoner rundt risiko og risikofordeling i er derfor relevante i en omstilling. Økt klimarisiko for norsk importerte grønnsaker, og tilpasninger i norsk plante- og fôrproduksjon for å sikre matsikkerhet er blant forskningsspørsmål i prosjektet.
Alle kan delta på webinaret, via Zoom.
(Bannerfoto: CICERO).