Norsk senter for berekraftig klimatilpassing

View Original

Smartfood

Foto: Thomas Rehehauser (Unsplash)

Prosjektet oppfordrer innbyggere i polske byer til å bli aktive matprodusenter i sine egne bygårder.

Det polsk-norske samarbeidsprosjektet Smartfood har som mål å introdusere metoder for å dyrke mat i hydroponiske anlegg (dvs. i vann istedenfor i jord) og får fram fordeler ved dette og nye matgrupper til brukerne. Intensjonen er å bidra til at deltakerne dyrker mer av sin egen mat, blir mer involvert i nabolaget sitt og produserer mindre matavfall. 

Samtidig vil man kunne bruke overvann til vanning av anlegget og forskerne vil måle ting som forbruk, luftkvalitet og endring i oppførsel.

Prosjektleder er Research and Innovation Centre Pro-Akademia Poland, ved Lukas Gontar.


Startdato: 1. september 2021

Sluttdato: 19. januar 2022

Finansiert av: Norges forskingsråd samarbeid med polske National Science Centre, European Economic Area financial mechanism 2014-2021